• Standaard

Peter

Mijn naam is Peter Burhenne. Ik ben geboren op 18 februari 1978 en opgegroeid in Venlo. Sinds 2001 heb ik een relatie met Agnes en in 2016 zijn we getrouwd. Alhoewel ik dacht nooit uit Venlo weg te gaan, zijn wij toch in 2010 in Helden gaan wonen, waar we het prima naar onze zin hebben.

Aanvankelijk heb ik qua school en werk niet de juiste keuzes gemaakt, waardoor sporten voor mij enorm belangrijk werd. Het was een aangename afleiding en een uitlaatklep. Vanaf mijn 18e jaar ben ik gaan boksen bij de Venlose Boksschool. De trainingen werden steeds fanatieker en er vonden vaak uitwisselingen plaats met een boksschool in Duitsland. De wedstrijden die ik gebokst heb, vonden ook in Duitsland plaats. Thomas en Yoan, ook bekend bij Fit Focus, waren mijn vaste trainingsmaatjes en we hebben ook, nadat de Venlose Boksschool opgeheven werd, altijd contact gehouden. In het verleden heb ik in Duitsland een aantal mooie titels mogen behalen.

Door een aantal blessures is mijn bokscarrière helaas niet gelopen zoals ik had gehoopt. Ik had graag nog meer bereikt als bokser. Uiteindelijk ben ik op een punt gekomen waarop ik keuzes moest maken en ik ben mij toen meer gaan toeleggen op het geven van trainingen. Aanvankelijk in Panningen en sinds 2017 met heel veel plezier bij Fit Focus.

Naast het geven van de trainingen ben ik van maandag tot en met vrijdag te vinden in het Outlet in Roermond, waar ik al vele jaren met plezier werk bij de Italiaanse designmodezaak Salvatore Ferragamo. Hier werk ik in een fijn team. Door de prettige werktijden houd ik voldoende tijd over voor mijn hobby’s. Het boksen natuurlijk, maar verder stap ik ook graag op de motor (zowel voor toertochten als incidenteel eens op een circuit) en ik ben altijd in voor een potje paintball, kleiduivenschieten of een andere activiteit. Vrijwel jaarlijks ben ik tijdens vakanties in Noorwegen te vinden waar ik geniet van de mooie natuur en rust.

Fit Focus is een prachtige sportschool die voor iedereen wat te bieden heeft. Aanvankelijk was ik, toen ik gevraagd werd als trainer, wat sceptisch. Als bokser heb ik als het ware een Spartaanse opleiding genoten: zonder luxe keihard trainen (in de winter in de vrieskou en in de zomer in de zengende hitte). Ik vroeg me af wat te verwachten van trainingen onder optimale omstandigheden zoals bij Fit Focus. Dit is mij zeker niet tegengevallen, integendeel! Iedere week ga ik met veel plezier naar Fit Focus, ik tref sympathieke, enthousiaste en fanatieke sporters en collegae. Ik hoop dan ook nog lang als trainer bij Fit Focus te mogen werken. 

Nieuws

  • Vacature allround sportinstructeur m/v

    Wij zijn op zoek naar een spontane, vlotte, enthousiaste, representatieve col...

    Lees meer
  • Wijziging in het weekend

    Vanaf het eerste weekend van februari gaan de FitFunXP en het buikspierkwarti...

    Lees meer
Meer nieuws