• Standaard

Yoga en Meditatie

Bij Fit Focus kun je terecht voor verschillende vormen van yoga en mediatie. Deze lessen worden gegeven in de Body&Mind zaal. Deze lessen worden gegeven op:

Maandag 18:30 - 19:30 Yin Yoga
  20:00 - 21:00 Hatha Yoga
     
Dinsdag 09:00 - 10:00 Breath Yoga
  20:00 - 21:00 Yin Yoga
     
Woensdag 08:15 - 08:45 Meditatie
  09:15 - 10:15 Hatha Yoga
  10:45 - 11:45 Yin Yoga
  20:00 - 21:00 Hatha Yoga
     
Donderdag 20:00 - 21:00 Yin Yoga
     
Vrijdag 10:00 - 11:00 Breath Yoga
  14:00 - 15:00 Yin Yoga
  15:15 - 15:45 Meditatie
     


Hatha Yoga: 
De term Hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Yoga betekent "juk", "verenigen", "beheersen". Yoga in zijn brede context, kan als volgt worden gedefinieerd: een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen.

In het Westen is Hatha Yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. De bewegingen/technieken hebben ook een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en er treedt in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van Hatha Yoga is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Breath Yoga:
Breath Yoga is een unieke mix van rustige Pilates- en yoga-oefeningen ondersteund door fijne, ontspannende muziek. Dit helpt je een langzamer en dieper dagelijks ademhalingspatroon aan te leren voor meer ontspanning en vermindering van stress.

Yin Yoga:
Tijdens Yin Yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Een Yin yogales heeft daarom ook een relatief rustig karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Meditatie:
Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn enorm veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om om te gaan met (negatieve) emoties.

 

Nieuws

  • Milon gratis proberen?

    Ja dat kan! Of je nú lid wordt of een bestaand lid bent, in de ma...

    Lees meer
  • Cashback weken

    Wil jouw buurman, dochter of collega ook beginnen met sporten? Zorg dan dat h...

    Lees meer
Meer nieuws