• Taekwondo bij fit focus venlo

Maak gratis kennis met Taekwondo bij Fit Focus

De kunst van voet (tae) en vuist (kwon)', is een van oorsprong Koreaanse gevechtskunst. Het moderne taekwondo is echter een synthese van oud-Koreaanse gevechtskunsten met hun vele voet- en beentechnieken en het Japanse karate met veel arm- en handtechnieken. Taekwondo onderscheidt zich van de andere oosterse gevechtskunsten vooral door haar zeer krachtige en geavanceerde trap- en schoptechnieken. Daarnaast moet taekwondo worden gezien als een ethische sport. Sportiviteit, hoffelijkheid en wederzijds respect nemen een centrale plaats in.

Wat houdt de Taekwondo training in?

De trainingen bestaan uit een traditioneel gedeelte waarin in eerste instantie het technisch correct uitvoeren van verschillende standen, stoot- en traptechnieken en afweren wordt getraind. Deze oefeningen dienen als basis voor het aanleren van zelfverdedigingsoefeningen en stijlvormen. Daarnaast kennen de trainingen een sparringsgedeelte waarin de vaardigheden voor het vrije gevecht worden aangeleerd. Voor het aanleren van al deze vaardigheden is het uiteraard belangrijk om in de lessen aandacht te besteden aan het trainen van kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en andere conditionele aspecten. Fit Focus is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland. 

Wie kunnen er aan de Taekwondo training meedoen?

De Taekwondo trainingen zijn er voor jeugd van 6 tot 13 jaar, junioren van 13 tot 18 jaar en voor volwassenen van 18 jaar en ouder.

Gratis Proefles Taekwondo

Wil jij eens meedoen met een Taekwondo les? Vraag dan een Gratis Proefles aan via onderstaand formulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Maatregelen COVID-19 vanaf 15 oktober

  Vanaf donderdag 15 oktober zijn onderstaande maatregelen van toepas...

  Lees meer
 • Nieuw: EMS-training

  EMS? Trainen met elektrische impulsen?  Vanaf nu ook b...

  Lees meer
Meer nieuws